top of page

APS Group

Business, Sport

116

Proprietarul APS, Martin Machoň, își vinde acțiunile la Rapid București

April 28, 2022 at 7:00:00 AM

Proprietarul APS, Martin Machoň, își vinde acțiunile la Rapid București

Antreprenorul și investitorul ceh, Martin Machoň, a deținut 49% din clubul de fotbal din 2018, când echipa concura încă într-o ligă inferioară. Rapid București s-a bucurat de succes în sezonul 2020/2021, la finalul căruia a fost promovat din nou în clasamentul de top al României. Pachetul de acțiuni al lui Machoň va fi cumpărat de Victor Angelescu, care va deveni proprietarul majoritar al clubului.


În timpul celor 4 ani de colaborare a lui Machoň cu Rapid București, clubul a reușit să revină în topul ligii de fotbal din care fusese retrogradat după colapsul financiar din 2016. Inițial, puțini au crezut în planul ambițios de a readuce clubul în clasament, dar experiența administrativă și pasiunea pentru fotbal a proprietarilor clubului au dat roade, iar fiecare an a dus echipa cu un pas mai aproape de îndeplinirea scopului vizat. Clubul a făcut un pas incredibil avansând din liga a treia în clasamentul de top în doar patru ani. Primul sezon înapoi în top demonstrează că această echipă cu istorie bogată nu a revenit fără ambiții, plănuind să lupte pentru participarea în competițiile europene în următorii ani.


Martin Machoň nu a fost direct implicat în conducerea clubului, motiv pentru care, după ce Rapid a fost promovat în prima ligă, investitorul a decis să-și vândă acțiunile. Ambele părți au căzut de acord să nu comenteze termenii tranzacției. Așadar, clubul va rămâne pe mâinile românilor. Machoň nu plănuiește, momentan, nicio investiție în industria sporturilor și vrea să se concentreze pe dezvoltarea APS România.


„Dezvoltarea Rapid București de-a lungul ultimilor patru ani a fost o mare provocare, însă a susținut totodată și creșterea brandului APS România. Le dorim Rapidului și lui Victor mult noroc în această nouă etapă din istoria clubului și așteptăm cu nerăbdare să vedem echipa la cel mai înalt nivel al competițiilor europene”, a declarat Martin Machoň, CEO APS Group.


Despre APS

Grupul APS operează în principal pe piețe din Europa Centrală și de Sud-Est. Compania este reprezentată de 15 țări. Activitatea de bază a grupului APS este reprezentată de 3 piloni: investiție, administrarea și gestionarea creanțelor restante; investiții imobiliare; recuperarea datoriilor. În prezent, administrează portofolii NPL, cu o valoare nominală de peste 10.3 miliarde de euro.

bottom of page