top of page

Otto Broker

Retail Insurance Brokerage

6

Otto Broker si i-Asigurare aduc pe piata variante noi de asigurare pentru biciclisti

August 6, 2019 at 9:00:00 PM

Otto Broker si i-Asigurare aduc pe piata variante noi de asigurare pentru biciclisti

La doua saptamani dupa anuntul privind lansarea parteneriatului intre Otto Broker si i-Asigurare.ro - aplicatia de asigurari self-service pe telefonul mobil, cele doua companii lanseaza trei pachete de asigurari destinate biciclistilor. Pachetele de produse sunt oferite de compania Grawe Asigurare Romania si includ, pe langa asigurarea pentru furt a bicicletei, si variante cu asigurare de accident pentru biciclist, precum si raspundere civila fata de terti.


Pachetele lansate acum sunt mai accesibile multumita experientei din trecut precum si gamei mai largi de acoperiri pe care le ofera. Reducerile la asigurarea de bicicleta variaza intre 10% si 30%, existand de multe ori situatii in care o acoperire mai larga devine mai atractiva financiar.


De exemplu, asigurarea unei biciclete de 4.000 de lei costa 26 lei/luna in varianta de baza; pachetul care include si asigurare in caz de accident costa 27 lei/luna, iar pachetul care include si protectie fata de terti in limita a 45.000 RON costa 29 lei/luna.

Asigurarea de accident nu are restrictii pentru cei care practica mountain-biking-ul, asa cum exista pe majoritatea asigurarilor clasice de accident din Romania.


“Majoritatea biciclistilor circula astazi fara vreun fel de protectie in caz de accident – nici pentru ei si nici pentru cei din jur, desi riscurile la care se expun sunt semnificative. Stim, insa, ca cei care merg pe doua roti au o strangere de inima cand aud stiri cu accidente in care sunt implicati biciclisti, cand ies din nou in sosea ori pe munte sa pedaleze sau cand isi vad copiii plecand la joaca cu bicicleta. Pachetele pe care le lansam acum vin sa-i incurajeze pe toti cei care vor sa se bucure de mersul pe bicicleta”, a declarat Victor Sraer, Managing Partner Otto Broker.


“Procesul de asigurare pentru biciclisti in platforma i-Asigurare este foarte rapid, fiind disponibil atat pe site cat si in aplicatiile pentru iOS si Android. Pentru afisarea pachetelor de asigurare utilizatorul introduce doar cateva date precum tipul bicicletei, anul de fabricație si valoarea acesteia. In doar cateva click-uri ai acces la toate informatiile importante ca sa poti lua decizia daca si pentru ce fel de pierderi sa te asiguri” a declarat Andi Aparaschivei, Managing Partner i-Asigurare.


Produsul a starnit interes inclusiv in randul retailerilor de articole sportive, astfel incat Hervis a demarat un proiect pilot in cadrul caruia promoveaza si acest serviciu in randul clientilor din Bucuresti, Sibiu, Brasov si Targu Mures.


Aplicatia i-Asigurare a fost dezvoltata ca o initiativa a grupului i-Tom, din dorinta de deschide piata de comparatoare de produse de asigurare catre platformele mobile; succesul platformei a determinat migrarea catre un business de sine statator cu activitati de distributie asigurari in mediile digitale. i-Asigurare este singura aplicatie disponibila pe telefoane mobile si tablete iOS si Android, pe care clientii pot compara oferte si pot incheia polite de la toti asiguratorii. Solutiile adaptate pentru clienti sunt dezvoltate in parteneriat cu Otto Broker de Asigurare, care este si investitor cu o participatie de 20% in i-Asigurare incepand din iulie a.c.


bottom of page