top of page

APS CREDIT FUND SICAV

Business, Investments

90

APS CREDIT FUND SICAV a strâns peste 30 de milioane de euro de la investitori

February 21, 2022 at 10:00:00 AM

APS CREDIT FUND SICAV a strâns peste 30 de milioane de euro de la investitori

București, 21.02.2022


În prima perioadă de subscriere, investitorii au injectat peste 30 de milioane de euro în APS CREDIT FUND SICAV. Fondul, care se concentrează pe investiții în așa-numitele tranzacții cu datorii aflate în dificultate, este de așteptat să aducă un randament mediu anual de 12%*. Grupul APS a identificat deja oportunități de investiții în valoare totală de 8 milioane de euro pentru fond și o parte substanțială a acestora se află în situații de dificultate în România.


APS CREDIT FUND se concentrează pe creanțele corporative mari garantate cu active imobiliare. Garanțiile tipice pot fi centre logistice, hoteluri, clădiri de birouri și rezidențiale, și terenuri.


„Investitorii văd în mod clar sensul în strategia noastră și au încredere în noi”, spune Martin Machoň, CEO al APS. „Suntem mulțumiți de suma strânsă, care este de peste 30 de milioane de euro, și chiar și colegii noștri din industrie consideră că acest efort de strângere de fonduri este unul dintre cele mai de succes din ultimii ani”, adaugă Martin Machoň.


Strategia de investiții a fondului reflectă situația economică actuală a companiilor și a consumatorilor, care sunt puternic afectați de consecințele pandemiei de coronavirus, ce a lipsit multe companii de fluxuri de numerar și le-a înghețat proiectele.


„Fondul a reușit să strângă mult mai mult capital decât am planificat în prima perioadă de subscriere. Criza actuală prezintă oportunități unice de investiții. Guvernele au relaxat moratoriile impuse rambursărilor de împrumuturi. Piețele se compensează treptat, ceea ce înseamnă că portofoliile interesante cu datorii aflate în dificultate și activele imobiliare sunt disponibile”, comentează Alena Bobaru, Country manager al APS România.


APS Group este un partener de încredere al principalelor instituții financiare, fonduri de investiții și investitori privați din lume. Are aproape 600 de angajați în 15 țări. În total, gestionează 99 de portofolii cu o valoare nominală de 9,9 miliarde EUR. APS Group are o experiență vastă în investiții complexe pe piețele Europei Centrale, de Sud și de Sud-Est. Ca rezultat, APS CREDIT FUND oferă o rentabilitate țintă ridicată a investiției.


*Aprecierea așteptată este o estimare care nu garantează randamente viitoare.


Despre APS CREDIT FUND SICAV

APS CREDIT FUND SICAV reprezintă o oportunitate de investiție cu randament așteptat peste standard. Fondul nou înființat își propune să achiziționeze creanțe restante problematice. Fondul gestionează și încasează aceste creanțe. Finanțarea fondului este asigurată atât din resurse proprii, cât și de către investitori privați calificați.

Fondul achiziționează active situate în structuri de capital și companii cu sediul în Republica Cehă și alte țări europene. Zonele geografice cheie includ țările din Europa Centrală, de Est și de Sud-Est.

https://apscreditfund.com/


APS Group a fost înființat în 2004, iar pe parcursul celor 17 ani de existență, compania a reușit să preia o poziție de top în alte 15 țări. Operează în principal pe piețele din Europa Centrală și de Sud-Est. Aria de expertiză a grupului este alcătuită din 3 piloni: management alternativ al activelor, investiții imobiliare și recuperare creanțe. APS Group gestionează în prezent 99 de portofolii de credite neperformante cu o valoare nominală totală de peste 9.9 miliarde euro.

https://www.aps-holding.com/


APS România a fost înființată în 2007, operează în prezent cu 290 de angajați, iar în 2021, veniturile sale au fost de peste 7 milioane euro.

https://ro.aps-holding.com/

bottom of page