top of page

APS Group

Business, Finance

128

APS achiziționează un portofoliu de credite acordate în România de la Bank of Cyprus

May 30, 2022 at 9:00:00 AM

APS achiziționează un portofoliu de credite acordate în România de la Bank of Cyprus

București, 30.05.2022:


APS anunță achiziționarea de la Bank of Cyprus Group a unui portofoliu de credite neperformante și proprietăți intrate în patrimoniul activ al băncii acordate în România, cu o valoare contractuală de 147 milioane de euro.


Vânzarea acestui portofoliu este în conformitate cu strategia Bank of Cyprus de reducere a activelor neesențiale și de realizare a unei creșteri profitabile și sustenabile pe termen mediu și lung. Tranzacția dintre APS și grup se va încheia după primirea autorizării din partea Consiliului Concurenței din România.


„Piața românească rămâne foarte importantă pentru APS. Această tranzacție ne-a consolidat poziția pe piață de cel mai mare investitor și manager de credite neperformante. Prin intermediul APS Credit Fund, lansat recent, strategia noastră se concentrează pe creștere, explorând oportunități unice de investiție și achiziționând noi portofolii. Suntem foarte mulțumiți că avem oportunitatea de a coopera cu Bank of Cyprus în cadrul unei astfel de tranzacții strategice și le suntem recunoscători pentru parteneriatul profesional în această afacere”, a declarat Martin Machoň, CEO și proprietarul APS.


„Această tranzacție constă în vânzarea de către bancă a unui portofoliu rezidual de active românești, ca urmare a încetării operațiunilor din România în ultimii ani. Tranzacția consolidează operațiunile de bază ale băncii, fiind și în conformitate cu strategia sa. Am dori să mulțumim APS pentru cooperare și pentru abordarea constructivă în încheierea acestei tranzacții”, a afirmat Michalis Athanasiou, Director of Large & International Corporate Banking al Bank of Cyprus.


###


Despre APS


APS Group a fost înființat în 2004, iar pe parcursul celor 18 ani de existență, compania a reușit să preia o poziție de top în alte 15 țări. Operează în principal pe piețele din Europa Centrală și de Sud-Est. Aria de expertiză a grupului este alcătuită din 3 piloni: management alternativ al activelor, investiții imobiliare și recuperare creanțe. APS Group gestionează în prezent 105 de portofolii de credite neperformante cu o valoare nominală totală de peste 10.3 miliarde euro.


Despre  Bank of Cyprus


Bank of Cyprus Group este liderul în servicii financiare și bancare din Cipru, axat pe furnizarea unei game variate de produse și servicii financiare precum activități bancare dedicate persoanelor fizice și companiilor, finanțe, factoring, servicii de investiții, brokeraj, managementul fondurilor, servicii de private banking, respectiv asigurări generale și de viață.


Pe 31 decembrie 2021, Bank of Cyprus Group opera prin intermediul unui total de 90 de sucursale în Cipru, dintre care 10 operau drept casierii. La aceeași dată, activele totale ale grupului se ridicau la 25 de miliarde de euro, iar capitalul propriu era de 2,1 miliarde de euro.

Bank of Cyprus Group are, la nivel mondial, 3.438 de angajați. Bank of Cyprus Group cuprinde Bank of Cyprus Holdings Public Limited Company, sucursala Bank of Cyprus Public Company Limited și filialele sale.


bottom of page