top of page

Inventikus

Public Relations, Start-up

60

Agenția June Communications, partener de comunicare pentru Inventikus, clusterul care promovează inovația în societatea românească

September 9, 2021 at 6:00:00 AM

Agenția June Communications, partener de comunicare pentru Inventikus, clusterul care promovează inovația în societatea românească

June Communications a început, din această vară, să asigure activitățile de PR și Marketing pentru Inventikus, clusterul dedicat consilierii și promovării inventatorilor și inovatorilor din România. Astfel, agenția continuă să se dedice segmentului său țintă, start-up-urile tehnologice, pentru care a furnizat în ultimii 3 ani servicii de planificare strategică MarCom, PR, comunicare online și cercetări de marketing, obținând rezultate importante alături de 10 companii relevante pentru acest ecosistem dinamic.


June Communications a colaborat în ultimii ani cu start-up-uri locale și internaționale din domenii variate precum fintech, agritech, proptech, lawtech și live stream shopping, printre clienții din portofoliul său numărându-se Smart Fintech, Pluridio, Instant Factoring, Commoditrader, Oveit, Volt, Ocean Credit, Avoteca, Finlight, Vision AG și Perpetoo. În paralel cu acest segment de piață, agenția a început să consolideze și divizia corporate, în prezent colaborând cu companii internaționale din domenii precum software outsourcing services, automotive, servicii financiare și construcții industriale.


June continuă, așadar, să furnizeze servicii start-up-urilor tehnologice, începând recent colaborarea cu Inventikus, pentru care a dezvoltat un plan de comunicare strategică, în acord cu principiile clusterului. Deja sunt implementate primele activități de PR pentru un eveniment marca TEDx organizat de partener, TEDxInovatorilorStreet - „Beyond the Future”, care va avea loc pe 16 septembrie în incinta Nod Makerspace.


„Am ales să colaborăm cu June Communications pentru că au înțeles în profunzime nevoile noastre de comunicare, propunându-ne o strategie creativă, care să ne ajute să ne atingem obiectivele pe termen mediu și lung. Principalul scop al clusterului Inventikus este de a consolida comunitatea de inventatori și tineri pasionați de tehnologie din România, pentru a contribui la dezvoltarea societății cunoașterii și a promova antreprenoriatul vizionar autohton, bazat pe inovare, cercetare și știință, iar faptul că împărtășim un țel comun ne motivează”, a declarat Cătălin Ioan Toncea, Business Development Manager Inventikus.


Inventikus este un cluster format de entuziaști ai cercetării și inventicii, profesori, doctori, ingineri și oameni de afaceri, preocupați de viitorul României sub acest aspect. Misiunea sa înglobează trei direcții majore: să creeze un sistem de sprijin și stimulare pentru inventatorii români, să dezvolte un marketplace pentru probleme și soluții tehnologice și, nu în ultimul rând, să ofere programe educative pentru impulsionarea tinerilor de a inova.


Clusterul își propune ca în următorii trei ani să ajute inovatorii să producă 10 mari proiecte, în domenii precum robotică, neuroștiințe, marketing, respectiv cel aerospațial și militar, dar și să conecteze oamenii cu idei și echipele lor de cercetare cu finanțatori. Mai mult, Inventikus are în vedere și o misiune ce vizează un viitor mai luminos pentru dezvoltarea economică a țării: să crească o nouă generație de tineri apropiați de tehnologie, cu solide cunoștințe de electronică și robotică, pentru ca ulterior, România să producă și să exporte tehnologie.


Pentru conturarea acestor planuri, Inventikus va organiza TEDxInovatorilorStreet, o serie de evenimente dedicate ideilor promovate de cluster. „Beyond the Future” este primul dintre acestea, reunind experți din diverse domenii de activitate, conectate la tehnologie, care își vor împărtăși poveștile despre drumul parcurs către inovație.


„Parteneriatul cu Inventikus ne oferă  oportunitatea de a ne exercita misiunea - susținerea start-up-urilor tehnologice în dezvoltarea lor pe piața națională și internațională. Suntem încântați de componenta educațională a clusterului și de scopul de împrietenire a tinerilor cu tehnologia, formând și ajutând o nouă generație de inventatori români să se remarce. De asemenea, suntem motivați și de potențialul impact social pe care Inventikus își propune să-l aibă în România, respectiv încurajarea tinerilor de a rămâne în țară, și ne bucurăm că expertiza noastră în comunicare poate să susțină acest demers să capete vizibilitatea pe care o merită.”, declară Iuliana Floricică, cofondator June Communications.

Despre June Communications

June Communications este o agenție agilă din segmentul MarCom, cu sediul în București, România, având ca scop sprijinirea accesului companiilor active la noi niveluri de creștere prin marketing și comunicare. June Communications oferă o paletă largă de servicii din sfera marketingului și comunicării, de la planificare strategică până la implementare, dedicându-se atât start-up-urilor tech, cât și segmentului corporate. Printre clienții activi ai agenției se numără Smart Fintech, IT Smart Systems, Agra Asigurări, WABAG, Water Services Commoditrader, Pluridio, Oveit, Visionapartments și Bozankaya.


În anul 2020, June Communications a fost nominalizată în mai multe gale relevante din industrie, precum Webstock, la categoria Best Company Blog. De asemenea, compania a obținut distincția Communication Agency of the Year, premiu oferit de Prestige Awards Romania.

Despre Inventikus

Inventikus este un cluster format de entuziaști ai cercetării și inventicii, profesori, doctori, ingineri și oameni de afaceri, preocupați de viitorul României sub acest aspect. Principala sa misiune o reprezintă susținerea și promovarea invențiilor și inventatorilor naționali, în vederea dezvoltării antreprenoriatului tehnologic românesc și utilizării intensive a resurselor creative pentru accelerarea progresului societății și impulsionarea economiei.


TEDxInovatorilorStreet este primul eveniment organizat sub egida Inventikus, ce reunește experți din diverse domenii de activitate, conectate la tehnologie, care își vor împărtăși poveștile despre drumul parcurs către inovație.

bottom of page